2011/03/22

Kell egy polc

Vagy inkább, több. Matematikai tézis, hogy bármely mennyiségű, adott polc, megtelik és plusz egyet kíván. Személy szerint, lelkes híve vagyok a szépen megkomponált, rendezett nyitott polcoknak.
Amennyiben, kiskorú gyermek által elérhetetlen helyen van, még akkor is, ha kiskorú gyermek székre áll hogy elérje, esetleg sámlit is tesz a székre, meg egy halom mesekönyvet.
Ha kiskorú gyermek pókembert megszégyenítve, bárhová felmászik, célszerű a nyitott polcra számára kevéssé érdekes, és ezáltal kevéssé mászásra motiváló holmikat pakolni.
Nálam ezért került a saját készítésű konyhai polcra liszt és morzsa, meg szárított kamillavirág.

A polcok úgy készültek, hogy a konyhaszekrény készítésekor visszamaradt MDF-ből, a drága jó asztalosunkkal leszabattam a kívánt polcméretet.
Ezután lefestettem a polcokat, és vettem dekorlécet, akciósan. Gérvágó fűrésszel (legolcsóbb, OBI-s, kézi fűrész) egymáshoz szabtam a széleket, majd szilikonos ragasztóval a polcra ragasztottam. A polc tartóját barkácsboltban vettem, majd lefestettem.
Ennyi.

Ugye milyen egyszerű? És ami a legfontosabb: egy jól megválasztott dekorléc, a legbénább polcot (akár könyvespolcot) is különlegessé teszi.
A polcra felpakoltam a csatos üvegeimet, amikre a korábban posztolt, Aldiban kapható táblafóliából ragasztottam fel címkéket.
Hajrá, csajok, ragasszatok dekorlécet a polcaitokra!
Az alapanyag

Így néz ki a polcra ragasztott léc


Táblafólia címkék az üvegeken



9 megjegyzés:

Flier Judit írta...

Nagyon tetszik ez is! Régóta szerettem volna néhány polcot az úgynevezett konyhámba, kb. ekkora hely lenne rá, hmmmm...

Kinga írta...

Vicces fiúk mondták a múltkor a rádióban, hogy egy nő boldogságához elég ha vannak polcai, meg függönye... :-) Ezekkel egy liftben is ellakik... :-)
Miből van az a díszléc? Olyan amit a falra is ragasztanak, vagy fából?

Szentgyörgyi Kata írta...

Kinga,
ez a léc nagy keménységű polyuretánból van, olyan kemény, mint a fa. Azért ezt használtam, mert akciósan, jó áron jutottam hozzá. De fenyőből is árulnak sokfélét, érdemes nézelődni fatelepen, kisebb-nagyobb barkácsboltban.

cottage írta...

SZia, szép lett ez is!
Én is hasonlóra készülök (bizony kénytelen vagyok én is mindent übermagasra helyezni, tervezni, mert nálunk is lakik pár szuperman.:), és ezt a típusú polcot spéciztem ki magamnak), a konzolt már kinéztem, én is fehérre tervezem, balbala, csak pár röpke szabad órára lenne szükségem:) A dekorléc rohadt jó ötlet, eszembe sem jutott volna!!

Otthon Művek írta...

Na jó, mellétrafáltam, de ugye nem vetted rossz néven?
Nagyon király.
És tényleg olyan, mintha. Azt is hittem.

Szentgyörgyi Kata írta...

Adél, dehogy vettem rossz néven :-)
Csak fel akartam hívni a figyelmed, hogy minek megvenni drágán valamit,m ha olcsóbban meg tudod csinálni magad ;-)

Névtelen írta...

Lehet hogy buta a kérdés de hogyan vannak rögzítve a falra a polcok?

Szentgyörgyi Kata írta...

A konzol falra csavarozható, a polc pedig a konzolhoz van erősítve.

Főmuci írta...

Hello! Gratulálok, jó kis polcok! Tetszik a befőttes üveg címke is. Nekem is van hozzá való tapétám, de arra gondoltam, hogy nem krétával írom meg, hanem veszek fehér lakkfilcet, mert akkor bátrabban meg lehet fogni az üvegeket.

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips