2010/07/05

Icuka, dögölj meg!

A bejegyzésre mutató linkek
Icuka már az első pillanattól kezdve utált. Nem tudom, hogy utálata kizárólag nekem szólt, vagy csak úgy általánosságban, mindenkinek, aki betér az irodába. Icuka nevét természetesen megváltoztattam, hogy ne lehessen azonnal rájönni, kit anyázok.
Számomra  döbbenetes, hogy még mindig vannak olyan cégek, ahol még akkor is bunkók az emberrel, ha az közel egy millió forintot hagy a kasszájukban. Sikerült belefutnunk egybe. Tudom,már akkor ki kellett volna fordulni az ajtón, amikor Icuka forgatni kezdte a szemét a hosszú listánk láttán. El kellett volna felejteni őket, amikor Icuka 20 zsák betont akart ránk sózni egy két méter hosszú, három méter magas fal alapozásához. És amikor visszakérdeztünk,hogy nem túlzás-e ez egy kicsit, nagyképűen az arcunkba röhögött, hogy akár tetszik, akár nem, ennyi kell egy ekkora falhoz. Ő tudja.  Icuka, ezúton üzenem, hogy az Obiban vettünk végül öt zsákkal, és még így is megmaradt egy!
Vissza se kellett volna néznünk, amikor az első körben rendelt anyagok kiszállítását hiába egyeztettem le vele többször is. A cucc nemhogy nem volt az előre egyeztetett időpontban az egyeztetett helyen, de még Icukának állt feljebb.

Aztán ma Icuka a szervezői zseni, alulmúlta magát. Napokon keresztül egyeztetve, mára kértük a másfél hónapja leelőlegezett tetőcserepet. Az előleget az üzletben, készpénzzel kifizettük, és megbeszéltük, hogy a fennmaradó részt a szállításkor rendezzük. Ácsaink glédában állva várták az árú érkezését, hogy bepakoljanak. A teherautó platóján ott árválkodott egy, azaz egy raklap, cirka 10nm cserép. Pontosan annyi, amennyi az előleg árából futotta. Icuka NEM RENDELTE MEG a cserepet, egyszerűen, kiküldött annyit, amennyit másfél hónapja kifizettünk. Az előlegszámla nála előlépett számlává.
És még mindig Icukának áll feljebb.
Kedves Icuka, a Bau-Systeme Kft-nél, dögölj meg!

*Kiegészítés: 2010. novembere táján megkeresett az ügyvezető, mert olvasta a posztot. Kért, hogy találjam ki, milyen feltételekkel venném le az írást a blogról. Mondtam neki, hogy esetleg küldje Icukát az ügyfélszolgálatról a raktárba. Nem vette a poént, én pedig hajthatatlan voltam. Ezek után, a pasas megfenyegetett, hogy beperel hitelrontásért. Így intézik ma a dolgokat a nagymenők.*

Rögös út

A bejegyzésre mutató linkek
Tudom, tudom, egy építkezés mindig rögös. Jöhetnek váratlan meglepetések, extra kiadások, satöbbi. A vicc az, hogy a felújítás lényegi részét még el sem kezdtük, és én máris úgy érzem, az egész világ összefogott ellenünk.
Kezdem azzal, hogy múlt héten, kissé türelmemet vesztve, összevesztem az építéshatóságon az előadóval. Ne kérdezzétek, miért, egyszerűen mert hülye vagyok, sőt szőke is, szóval, pláne. Hogy mentsem, ami menthető, alkalmaztam a régi ócska trükköt, amire nem vagyok büszke: a gyerekeimet cipeltem be a Hivatalba, hogy érzékeltessem a helyzet súlyosságát. No és bocsánatot is kértem. Az ügyintéző pedig megbocsátott, és visszahívott most hétfőre.Örültünk,nagyon.
De ma sem távoztam  engedéllyel a kezemben, kiderült ugyanis, hogy az egyik telekszomszédunknak haszonélvezeti jog van a lakásán, és a haszonélvezőnek is bele kell egyeznie a tetőtér beépítésbe.
Így aztán elkullogtam, az aláírást beszerzendő, amit majd szerdán vihetek vissza. Ezt az aláírást nem nagy kunszt megszerezni, de a házban a valódi tulaj szeptemberig a Balatonnál dolgozik, így nem tudom hogy fogom az összes telekszomszéddal aláíratni, hogy nem kívánnak fellebbezni az építési engedélyünkkel kapcsolatban. Amíg ez nem történik meg ugyanis, addig nem lesz jogerős építési engedély a kezünkben.
Az Axa bank, akitől pedig hitelt szeretnénk felvenni, volt kedves olyannyira alulértékelni a házunkat, hogy hitelt csak akkor kaphatunk, ha a banknak be tudjuk adni a jogerős építési engedélyt. Fincsi,mi?
Az út tehát rögös. Ami nem zavarna, ha nem az indulás előtt lépnénk kátyúba.
Blogging tips