2013/08/01

Vendégek a Kicsiházban

Időről-időre be szoktam mutatni az olvasóim munkáit. Nekem is jó látni, hogy mire inspirállak benneteket, sőt azt gondolom, hogy mások munkái még inkább bátorságot adnak azoknak akik eddig még csak fejben alkottak.
Tavaly játékkonyha inspirációt kértem tőletek, idén jöhetett bármi, amit magatok alkottatok, akár az én hatásomra, akár nem.
Örülök, hogy  egyre többen munkálkodtok otthon és hogy sok "pályamű" érkezett, így volt lehetőségem válogatni is.
Nézzétek meg a Kicsiház vendégeinek munkáit, érdemes!

1. Rast Hack és csíkos székek Írisztől:

Az Ikea Rastról szóló posztom és a saját hack-verzióm sokakat megihletett, köztük Íriszt, aki fekete-türkiz színkombinációt választott a saját komódjához:


A konyhába pedig saját kezűleg festette, csíkozta az étkezőszékeket:



2. Szintén Rast Hack Lorától:

Lora kedveli a whitewash festést és a chevron/cikkcakk mintát, így ötvözte a kettőt. Szerintem sikerrel :-)


3. Enikő, a Nemiskacat bloggere egy Bonanza asztalt festett át, méghozzá piros színre, ráadásul antikolva. Enikőt kimondottan az antikolás érdekli, ezzel kapcsolatban sok hasznos dolgot elleshettek a blogjáról. Az asztalról további fotókat itt találtok.


4. Glória komódja az egyik kedvencem. Vidám színeivel, jó bútorválasztásával igazán eredeti darab lett. Nagyon rossz állapotban volt, de Glóriának is megtetszett a formája és vidám, színátmenetes festéssel a gyerekszoba leghasznosabb darabjává léptette elő a nagy és mély fiókokkal rendelkező komódot, mely a gyerekek összes játékát elnyeli.


5. Apropó, gyerekjáték. Anna már szerepelt a blogon játéktárolójával, most újabb szuper tárolási ötletét mutatja meg nekünk. Egy fiókos szekrény lelakott fiókjait alakította át fali tárolónak!  Vidéki stílus, okos ötletek, jó stílusban írt posztok: mindezt megtaláljátok a blogján.
Az átalakítás részleteiről pedig itt olvashattok.



6. Móni tizenhat éves fiának szobáját alakította át. A régi Kika fenyő színű laminált  garnitúrájukat fehérre festette majd fekete fém fogantyúkat tett fel rájuk. Acélszürke és fehér színek kerültek a régi sárga helyére. Móni öt nap alatt végezte el az átalakítást, aminek eredményeképpen, komoly, nagyfiús, rendezett szobát kapott a fia.






7. Réka a hálószobájukba készített új éjjeliszekrényt, a barátoktól megörökölt kovácsoltvas franciaágy mellé. Az út széléről megmentett szekrényke átalakítását a szegecselt komódom ihlette, a minta pedig az ágy díszítését adja vissza. A szekrényke egyedi lámpát is kapott a tökéletesség kedvéért, ami nem más, mint egy átalakított Ikea lámpa. Réka pauszpapírra nyomtatott családi fotókkal dekorálta a lámpaernyőt.
A kisszekrény történetét Réka blogján elolvashatjátok.





8.  Enikő, a Vidéki Porta bloggere, kislányának készített játékkonyhát egy éjjeliszekrényből. Úgy tűnik játékkonyhát készíteni hálás átalakítás és bizony sok régi bútor alkalmas a konyha-transzformációra, ez itt például tökéletesen:



 9. Ágnes testvére segítségével készítette el egy hokedliből kislánya álom-játékkonyháját. Tökéletes munkamegosztásban a testvér végezte a famunkát, Ági pedig dekorált. A részletekről Ági blogján olvashattok többet.



Milyen ügyes, kreatív vendégei voltak ma a Kicsiháznak! Alkotni jó és hasznos de legfőképpen: nem hibázhatunk. Ki nem vágott még bele?

7 megjegyzés:

AgnesS írta...

Hú, nagyon nagy megtiszteltetés egy ilyen blogra, ilyen munkák közé bekerülni!Köszönöm!!!!
A többi munka közül nem is tudnék választani, olyan nagyszerűek!!!

Nemiskacat írta...

Csatlakozom az elöttem szólóhoz!!! Nagyon szépek a többiek munkái. :) köszönöm szépen! Enikő

Névtelen írta...

Köszönöm a lehetőséget itt is! A többiekét pedig csak csodálom:) Móni

Kucorgó anyámkája írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat és a szereplést! No és nem utolsósorban, hogy megismerhettem mások remek munkáit is. :)

Unknown írta...

Kedves Kata!

Köszönöm a megjelenést!
Gratulálok a többieknek is a munkáikhoz.

Vidéki Porta
Enikő

Mazsa írta...

Szia Kata!

Köszönöm szépen a megjelenési lehetőséget.

A többieknek is gratula a szuper ötletekhez és a kivitelezéshez.

Sziasztok,


Sályi Réka
Mazsa Konyhája
www.mazsakonyhaja.blog.hu

Zsuzska írta...

Csodaszép mindegyik, gratulálok!!!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips