2013/06/17

POP!

Pop. Angol szó. Magyarul főnévként pukkanás, igeként durran, határozószóként pedig váratlanul a jelentése. Mostanában ezzel a fedőnévvel illetem azt az irányvonalat a bútortuningolásban, amikor kívülről semmi extra a változás, de aztán belülről    POP     valami váratlanul felvillan és hatalmasat durran. Egy szín, egy minta.....bármi.
A lényeg, hogy meglepjen.
Itt van például ez az ónémet-szerű, népi ruhásszekrény.
Elég jó kis alap, sok mindent ki lehet hozni belőle csupán színekkel. Ezt a szekrényt a fiúk szobájába szántam kezdettől fogva, ahogy hozzám került.
Eleinte még az is eszembe jutott, hogy az ajtajai nélkül újítom fel, nyitott könyvespolcnak, de mivel polcok már vannak, a ruháknak meg nincs helye, így az ajtók maradtak.
Ami viszont megmaradt az eredeti koncepcióból, az a belső szín.
Mert ennek a bútornak ez a nagy durranása.
Kívülről semmi extra, kapott egy kellemes bézses színt, mint az összes többi bútor a szobában. (úgyis a fal a hangsúlyos)
De amikor kinyílik az ajtaja, előtűnik ez a vad, ugyanakkor üdítő, élettel teli nagyon élénk korallpiros. Mmmmmmmm. Imádom! A klasszikus forma ezzel a színnel nekem nagyon vagány. Pop. Durran.






Annyira, hogy ajtóval egy kicsit unalmasnak is éreztem, ezért kipróbáltam, milyen lenne ajtó nélkül, polcosan, ahogy az eredeti terveimben elképzeltem. Tetszett. Nagyon is, ezért lehet, hogy végül viszatérek ehhez az ötlethez.
Egy kis szervezés az egész: a ruhák majd a fiókos komódba kerülnek, a játékok pedig ide át, szép kosarakban.


Szerintetek?
Valahogy praktikusabbnak is érzem, mert a játékokhoz így jobban hozzá lehet férni, a ruhákat meg fiókonként lehet majd tematizálni. Variálunk még egy darabig, aztán meglátjuk, melyik válik be jobban a gyakorlatban.

 Ha tetszik a játék a színekkel, nézzétek meg ezeket a bútorokat is:

-narancs-pink bárszekrény
- menta-korál komód
- belül csíkos tengerész komód 

ui: elnézést az irtózatos minőségű képekért, de állandó fotósommal, Orsival nem tudunk összehozni egy időpontot, én meg úgy gondoltam, nem váratlak benneteket tovább egy újabb poszttal. Amint lesz normális fotóm, lecserélem ezeket a bénákat. :-)

19 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Hát ez baromi jó lett!!!

Nikóca írta...

Nagyon tetszik ez a szekrény Kata! Ismét szuper lett! Egyszer azt hiszem már mutattad, akkor is megcsodáltam, és nekem is beindult a fantáziám, hogy mit alkotnék belőle... :)
Nekem polcként, és szekrényként is nagyon tetszik, viszont praktikussági szempontból - ha elfogadsz egy tanácsot, akkor elfelejted a fiókos komódot ruhatárolás szempontjából... Tapasztalatból beszélek... A kislányom 3 és fél éves, de már az Ő ruháit sem lehet fiókban tárolni... Amíg pici volt, a legjobb volt a fiók erre a célra, mert annyira aprók voltak a kis ruhácskák, most viszont már az őrületbe kerget a dolog, hogy egy nadrágot nem lehet normálisan betenni a fiókba, mert ha összehajtod magas, ha szétnyitod, sok helyet foglal, és úgy sem fér be túl sok... Éppen most szedtem ki a ruháit a 3 db fiókos komódból, hogy áttegyem egy polcos szekrénybe...
Persze ha extramély fiókról van szó, akkor nem szóltam... :) Az IKEA-s konyhaszekrény-vázak mély fiókokkal megfelelnek a célnak, de véleményem szerint a többi nem...

Szentgyörgyi Kata írta...

Kedves Nikóca!
Ebben van valami. Kár, mert úgy beleéltem már magam. Egyébként, játékoknak is jobb a polcos, mint a fiókos, sajnos :-(

Nikóca írta...

Igen, ez igaz, a játékoknak is polcos kell, a fiókban max. a rajzokat, meg a kifestőket lehet tárolni... Én most arra jutottam, hogy a ruháknak is Billy polcot fogunk venni, mert ugye arra akármilyen ajtót lehet tenni, és mégsem olyan mély, ami elfoglalja a fél szobát, és mivel a játékoknak is Billy polca van, nem fog kilógni a sorból a "ruhásszekrénynek" használt Billy sem... :) Én is folyton újabb megoldásokat keresek a ruhatárolás problematikájára... :) Na és a játékokról ne is beszéljünk... Nálunk a nappaliban is a játékok uralják a két óriás-komódot (az egyik polcos, a másik 4 db fiók), bár az igaz, hogy nem mai darabok, az én drága Nagymamikámtól örököltük őket... A szín, amit választottunk hozzá, lehet, hogy picit megbotránkoztató, de mi imádjuk! ♥

Unknown írta...

Wow! Nagyon ütös lett, rendkivül inspiralo, es motivalo vagy:) Ajto nelkül nekem jobban tetszik:) Kivancsi vagyok a Rast hogyan valik be a ruhaknak, mert nekünk is van a gyerekszobaban, de en picinek erzem. Nalunk jatekok vannak beleszorva, de azokkal lenyegesen kevesebbet jatszanak a lanyaim, mint amik a polcokon vannak.

Szentgyörgyi Kata írta...

Uhh, a végén kiderül, hogy meghackeltem egy rast komódot (kettőt)tök feleslegesen :-)
Jajj.

Névtelen írta...

9 éves gyerekem ruhái a mai napig Rast komódok fiókjaiban vannak. Szerintem kifogástalan. Pont azért, mert nem túl mélyek a fiókok, nem dől bennük minden összevissza, viszont annál inkább remekül tematizálható. Ahány ház, annyi szokás. Vagy mi :)

Szentgyörgyi Kata írta...

Akkor nincs más hátra, magunknak kell tesztelni, hogy nekünk melyik lesz a jó opció! :-)

Nóri írta...

Így könnyen átláthatóak a ruhák egy komódban is:
http://www.youtube.com/watch?v=nJAYRXjZoMY

Unknown írta...

Egy Ikea hack nem lehet felesleges!:) Nalunk eselytelen lenne a rastban tarolni a ruhakat. Na tessek, masnak meg elfer, ezek szerint nekünk van tul sok ruha, vagy keves rast:)

Unknown írta...

Egy Ikea hack nem lehet felesleges!:) Nalunk eselytelen lenne a rastban tarolni a ruhakat. Na tessek, masnak meg elfer, ezek szerint nekünk van tul sok ruha, vagy keves rast:)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik! Én is nyitott polcosan használnám, játékoknak. Szerintem is tök jól lehet fiókba ruhákat tárolni, ajánlom én is a Nóri által ajánlott youtube videót, mióta úgy hajtogatom be a fiókba a gyerekruhákat (nadrágokat is ugyanígy) azóta sajnálom, hogy az én ruháimnak csak polc jutott...:)

Névtelen írta...

Portörlésekkor meggondolod te még azt az ajtót! Meg akkor is, amikor káoszosodik a szekrény tartalma... ;-)

Nóri írta...

Én lehet, hogy inkább kékre festettem volna a szekrényt kívülről. A falon lévő közepesen sötét kék árnyalatára, talán világosabbra. Szerintem a fehér, vagy majdnem fehér fal előtt nem mutatna unalmasan és a mintás falhoz is illene, mert nem azon a falon van. Esetleg még a srácok is megkapták volna a piros-kék színeiket.
Ha elfogadsz tanácsot a tárolással kapcsolatban, nekem van tapasztalatom komódos ruhatárolással. Anno a 10 éves kislányom ruháinak vettünk komódot, én is el akartam kerülni a nagy szekrényt. Már az is nagy feladat volt, hogy minden beleférjen, nagy sírás-rívás közepette kidobáltam egy csomó régebbi holmit, de még így se volt az igazi. Az általam levont konklúzió az volt, hogy a fiókos komód jó dolog apróságok pl.fehérneműk/alsónadrágok, zoknik, fürdőruhák, téli aláöltözet... stb. tárolására, de a polók, ingek/blúzok, szoknyák és nadrágok rettenetesen gyűrődnek. Ezeket szerintem jobb vállfán lógatni, ha nem akarod, hogy a vasalással töltött munkád kárba menjen. Én hagynám a szekrényen az ajtókat és kombinálva oldanám meg a tárolást, középen egy polccal elválasztva. Alulra mehetnének a játékok, felül meg akasztós szekrény. A Rast komódokba is szintúgy.
Bár azt hiszem, ezt is saját tapasztalatból, hogy egy gyerekszobába, legyen az bármekkora is, mindig jól jönne egy-két polc a játékok tárolására.

Nikóca írta...

Sziasztok! :)

A komódos tárolásban én is kipróbáltam már mindenféle praktikát, de nekem ez a fajta hajtogatási mód nem igazán jött be, mert nagyon összegyűrődtek a ruhák, minden úgy nézett ki, mintha a kutya szájából rángattam volna ki... Ezért tároltam én félbehajtva a nacikat a fiókban, de az rengeteg helyet elfoglal, sőt, a derékrész mindig magasabb, így összeforgatva tettem a nadrágokat a fiókba, de még így sem volt tökéletes... Nekem ebből a szempontból sokkal jobb a polcos szekrény, a fiókok megmaradnak a bugyi-zokni-alsógatyó-harisnya-fürdőruci-melltartó és társainak... :)

Nóri ötlete tetszik, aki azt írta, lehetne kék kívül a szekrény, viszont szerintem ahhoz tényleg nagyon jó árnyalatot kellene találni, hogy ne legyen "sok"... Nekem így is tetszik, hogy beleolvad a környezetbe (ha nincs levéve az ajtó)... :) Mert ha az ajtót leveszed, akkor cseppet sem marad a háttérben ez a szekrény! :) Nekem nagyon tetszik!

Unknown írta...

Én egy évvel ezelőtt a 2 db 60 cm széles és 60 cm mély fiókomat kicseréltettem a férjemmel 3 db kihúzható drótkosárra. Azóta nem bújik el semmi a hátsó sorban és nem dőlnek össze a ruhaoszlopjaim :) A titka az, hogy nem úgy kell belepakolni, mint egy rendes szekrénybe, inkább, mint egy iratszekrénybe, ahogy a Nóri által közzétett videóban 4:09-nél látszik. Kicsit kisebbe kell hajtogatni, ez 1:08-nál látszik

Egyébként a szekrényed nagyon pop, reggel óta azon gondolkodom, mit tudnék átfesteni :)

Mona írta...

Szia!
Nagyon egy rugóra jár az agyunk :) Az Otthon magazin egy kb. 3-4 éves számának egyik lakásbemutatója óta várom az alkalmat, hogy a ruhásszekrényemet ilyen "meglepire" festhessem. A szekrény megvan, a csiszolóm megvan (végül csak a Bosch-t választottam), már csak a színeken gondolkodom, és persze idő kéne... de ha kész lesz, megmutatom :)
Szép napot!

Névtelen írta...

Gratulálok, Kata! Gyönyörű lett! Én is épp a narancs korszakomat élem:) Én még a régi primitív hűtőszekrényemet is narancsra festettem Trináttal, így legalább van benne vmi poén, s mégis szinte ingyen van:)
No de a lényeg: én hogy oldanám meg, hogy látszódjon a gyönyörű belbecs:) Mivel az ajtók fakeretbe ágyazott furnér- vagy forgácslapból vannak, én egyszerűen kivágnám a fakeret mentén az ajtólapokat és aztán vagy üveget bele, vagy átlátszó műanyag lemezt (ez felhasználóbarátabb:, vagy rizspapírt, vagy vmi vagány kis szolíd csipkefüggönyt. Viszont, h ritmusosabb legyen, lehet, h tennék a kivágott ajtókeretekbe lécosztásokat:)Jó ötletelést és köszi a sok jó inspirációt!:)
Zita

Unknown írta...

Nagyon jó lett! Én ajtóval használnám! De mindkettő nagyon tetszik!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips