2012/03/15

Vendéglátás tapétával


Mostanában nem sok időm volt a blogra és az alkotásra, őszintén szólva, gép elé is ritkán ültem. Azt kell mondanom, nekem is hiányzik a pörgés a blogon, hiányzik az alkotás, és ti is hiányoztok.
Sokat gondolkodtam azon, mi is lesz ezzel a bloggal: vagy elsorvad, mert nem lesz rá időm, vagy nekiállok és feltuningolom úgy, hogy magam is meglepődöm.
Gondolom, sejtitek, hogy minden erőmmel azon vagyok, hogy ez az utóbbi sikerüljön.
 Szeretnék több posztot, több videót, újabb témákat és szebb fotókat. Ez a terv, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.
Első lépésként, meggyőztem Orsi barátnőmet, hogy amikor csak tud, fotózzon ő nekem. A szebb képek szebbé teszik a blogot is, és remélhetően, ti is örültök majd neki.
 Tegnap neki is láttunk az első közös anyagnak: én alkottam, majd megstylingoltam a képet, Orsi pedig fotózott.

 Egy laminálógép valamint az általam gyűjtögetett tapéta-maradékok, csomagolópapírok közreműködésével, összedobtunk egy pár perces DIY-ötletet nektek, ami jól jöhet a közelegő  húsvéti vendéglátáshoz.
Ehhez a projekthez főként egy régebbi munkából megmaradt csodálatos Designers Guild tapétát használtam fel. Lehet szép csomagolópapír is az alapanyag.
A tapétát vonalzó mentén, sniccerrel a megfelelő méretre vágtam. Egy speciális kis filléres kütyü segítségével (Kreatív Hobby boltban kapható) lekerekítettem a levágott éleket, így szép íves formát kaptam.Ezután betettem lamináló fóliába és átfuttattam a lamináló-gépen. Ennyi, kész is a dizájner tányéralátét!


A3-as laminálógépet 17 000 Ft-körül lehet kapni, de elég szétnézni a munkahelyeteken, hiszen a legtöbb irodában már van lamináló. (ha nincs, fűzzétek meg a főnököt:ez egy fontos eszköz) Fénymásoló centrumokban 450 Ft-ért laminálnak A3-as méretben.
Ha fénymásoló centrumban lamináltok, az árban benne van a lamináló fólia is, de ha irodában, akkor vennetek kell fóliát. Érdemes vastagabbat választani, az jobban bírja a strapát.
 64 Ft-ra jön ki egy darab fólia és általában 100 darab van egy csomagban. Laminálhattok alátétnek papírt, fotót, textilt, gyerekrajzot.... Otthonra, alkalomra, ajándéknak, nyári piknikhez egyaránt jó egy ilyen tányéralátét.  A lehetőségek száma ismét végtelen!


Ezek pedig a "backstage" fotók, így készültek a képek:Orsi munkában

én is próbálkoztam


Fotók: Balogh Orsolya
Blogging tips