2012/06/11

Csak egy tipp(li)

A fogantyú, vagy bútorgomb a bútoron olyan, mint az ékszer a nőn. Tök mindegy, hogy bizsu, vagy gyémánt, az a lényeg, hogy adjon hozzá az öltözethez!

Az egyszerű fekete ruha teljesen másként hat a kiegészítőktől függően. Pontosan így működik a dolog a bútorgombokkal is!
Egészen új arcát mutatja a bútor, szinte átalakul csupán attól, hogy új fogantyút kap.
 

 Én gyakran használom az átalakításnak ezt a módját. De van úgy, hogy kihúzót kell gombra cserélnem, tehát két fúrt lyukat kell eltüntetnem ahhoz, hogy bútorgombot szereljek fel.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Van egy ötletem, amit most megmutatok nektek. Nem kell hozzá más, mint megfelelő vastagságú fatipli (esetemben a legvékonyabb) és fatapasz.


Ehhez a művelethez a fatapasz önmagában nem elég, mert behorpad a mély lyukban, és soha nem tünteti el véglegesen és szépen a fúrás helyét.
Ezért a fatiplit kettévágtam, majd behelyeztem a lyukba.


Beütöttem a helyére kalapáccsal.


Végül átkentem fatapasszal, az apró rés eltüntetése végett. Erre már jöhet a festék, így a lyuk nyom nélkül eltűnik.


És lehet varázsolni!
Én ennél a komódnál elhagytam az egyik ajtót, ami egyébként is törött volt, és olívazöldre festettem a belső részeket, a fiókokat is beleértve. Majd díszlécekből keretet adtam a fiókoknak és az ajtóknak, a nagyobbakon dupla sorban, a kisebb fiókokon csak egy sorban. ( a díszlécezés mikéntjéről itt olvashattok). Végül felkerült az íre a pont, a Butlersben éppen akciózott festett kerámia fogantyúk formájában.
Mit gondoltok, működik a varázslat?

ilyen volt





Ezt az átalakítást már az új gépparkommal végeztem, amit a Bosch és a Dremel adott nekem a napokban. Köszönet érte!


8 megjegyzés:

Orsi írta...

Szuppi jó lett! Kár, hogy ma nem láttam a fiókokkal és az ajtóval a helyén... Nagyon bírom, ahogy a színek a fogantyún és a komódon összhangban vannak!
Zsír új gépek???? PÖPEC!!!

Unknown írta...

Nagyon jó lett! Tetszik, hogy bátran nyúlsz a bútorokhoz. A gépekről csak annyit, hogy én is használok egy-két Bosch terméket, nem a legjobbak, a strapát sem bírják túlzottan, ellenben a legdrágábbak.... Már leszoktam arról, hogy egy terméknek csak a nevét fizessem meg. :D

fxtina írta...

eszméletlen! olyan könnyed, légies lett, ha lehet ilyet mondani egy bútorra (mert ez nem piskóta :D )

simitimi írta...

Te egy varázsló vagy! :) Mindig csak ámulok és bámulok :)

principessa1121 írta...

Nekem nagyon működik!! Az az olívazöld álomszép. :-)

Névtelen írta...

Nincs kiábrándítóbb annál, ha egy nő csúnyán beszél. Lehet szép, kreatív, sikeres, a trágár beszéd agyoncsapja az egészet. A férfiak pedig kifejezetten utálják. Ezen gondolkozzál el.

Névtelen írta...

Névtelen, annál sincs kiábrándítóbb, amikor valaki képes olyat leírni, hogy "gondolkozzál el". Egyáltalán minek olvasod ezt a blogot?
A komód gyönyörű, hajrá, Kata, így tovább!
üdv,
Kriszta

Névtelen írta...

Köszi Kriszta, jobban mondtad, mint én! :) Csúcs ez a komód IS!!
De hogyan láttad meg benne?? Ja, hogy VARÁZSOLTÁL :) Bírom a szövegedet is, NEHOGY elgondolkozzál!!

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips