2011/08/19

Tanulj szépen! - az első stylist munkám

Elmúltam harminc, és új szakmát tanulok. Már megint. És élvezem! Az Éva Magazin szeptemberi számának dekor rovata lett életem első stylist munkája.
A feladat: iskolakezdés témakörben egy fiú és egy lány kuckó kialakítása.
A koncepció: ihletet, ötleteket adni arra, hogyan használjatok fel otthon, főleg a konyhában fellelhető kacatokat, limlomot és tegyétek őket hasznossá a kisiskolás íróasztalánál.
A fő irányvonal tehát még a stylist munkámnál is a DIY, azaz a csináld magad szemlélet. Szeretném nektek megmutatni, hogy bármiből lehet bármi, és néhány apró trükkel, hihetetlen dolgokat lehet kihozni egy pár konzervdobozból is.
Annyi pénz elmegy a tankönyvekre szeptemberben, spóroljatok tehát azzal, hogy körülnéztek otthon, mit is alakíthatnátok át, tényleg minimális ráfordítással.
Én ezeket találtam otthon, illetve szereztem meg potom pénzért a vaterán:

befőttes üvegek, tojástartó, falfesték

konzervdobozok

konyhai asztal a vateráról

imádnivaló, faragott szék a vateráról

klasszikus, szoci irodai asztal. tuti van a környezetedben ;-)

hasznos jóbarát: a sprayfesték

upsz, mi lett a dínókkal?

műanyag zöldséges ládák
Na és mi lett velük?
A kisebbik, igazán szocreál és lehangoló íróasztalból egy vagány darab lett a fiúszobába. Őrületes, állatmintás papírtapétára bukkantam a Kikában, épp akciózták, gondolom, nem kellett senkinek. Én meg azon gondolkozom, hogy felvásárolom a készletet, mert annyira jó!
Ezt a tapétát applikáltam a kis szoci szerencsétlenség tetejére.
Tapétát bútorra csak akkor ragassz, ha már túl vagy a felület teljes megtisztításán és felcsiszolásán. Ilyen esetben elég csak polírozni, mondjuk egy P250-es csiszolóval. Tökéletes zsír és portalanítás után, kend be a felületet egy spéci ragaszóval. Ne feledd, hogy a papírtapéta nem mérettartó!
Ezért, célszerű a tapétát, felragasztás előtt nedves szivaccsal átkenni, hogy kicsit megszívja magát, és összemenjen, ha akar. Hagyd megszáradni, majd ragaszd fel a bútorlapra. Óvatosan, finom simító mozdulatokkal. A szabásnál hagyj rá nyugodtan, majd a végén egy sniccerrel utána igazítasz, ha még összemenne a papír.
Teljes, vagyis pár napos száradás után, fújj rá spraylakkot.

A konzervdobozokból fali installáció készült, ami egyben kiváló tolltartó is, a befőttesüvegek meg drótból font akasztókat kaptak és a tojástartó is kiváló statisztaszerephez jutott. Az Ikea Fynd részlegéről pedig egy csodás konyhaszekrény ajtót cipeltem haza, akasztónak.
Nézd meg a lapot, ha nem hiszed!

Vagy nézd meg a végeredményt itt meg itt.
Blogging tips