2011/05/30

Inspiráció gyűjtés

Szeretném, ha a káosz a nappalinkból végleg eltűnne. Szeretnék végre egy helyet, ahol le lehet pihenni, ahol minden a helyén van, és ahol vendégeket lehet fogadni. A cél eléréséhez az első lépés a beépített szekrény megrendelés volt, ami pár napja teljes pompájában van jelen a nappalinkban.

a szekrény a még felújításra váró dolgozósarokkal


a sarokból eltűnt a bútor-lerakat
Második lépésként, deportáltam a már elkészült és a felújításra váró bútorokat a nappali sarkából. Nem volt könnyű, de szerencsére, van egy átmeneti szállásuk, és remélem, hogy hamarosan találok magamnak a környéken egy raktárat. Ami esetleg műhely is lehetne, álom, álom, édes álom, na, ne térjünk el ennyire a témától.
olvasózug, még sok-sok munka lesz vele
A harmadik lépés, a berendezés, a hangulat kialakítása. Ide még nem jutottam el, nem csak azért, mert még van pár bútordarab, ami a nappaliban kap helyet és amiket még nem újítottam fel, hanem azért sem, mert még mindig vannak kérdések bennem.
Nehéz mindent jól összehangolni, és annyi az ötlet, az elképzelés, hogy a szelektálás is nehéz.
Gyűjtögetem tehát az inspirációkat, melyeket kicsit átformálva, a helyhez igazítva, valamilyen formában viszont szeretnék látni az otthonomban.
Az inspirációs fotók gyűjtögetése azért is jó, mert a sok-sok innen-onnan összeszedett fotóból, elkezd kialakulni egy ízlésvilág, egy vágyott hangulati kép. Én például, így jöttem rá, hogy mennyire szeretem a csíkokat, hogy vonzódom a kékhez, és az talán nektek sem meglepő, hogy az eklektikus stílus áll szívemhez közel.
Úgyhogy hamar világossá vált, hogy a nappalinkban lesz valami kék, lesz még cikkcakk minta, talán a függönyön, talán a szőnyegen, lesznek színes, és geometrikus mintás párnák a modernre álmodott neobarokk kanapén, és lesz inspiráló dolgozósarok, meghitt olvasózug régi és új bútorok keverékében. Lesz képek gyűjteménye a kanapé felett, és lesz a már elkészült, és a Boho Home-ban kapható komódhoz hasonló szegecselt tévészekrény.
Ha pedig egyszer majd nagyon unatkozom, lesz színek szerint csoportosított, vagy egyenként átcsomagolt könyvespolc. Mondom, ha majd nagyon unatkozom ;-)

forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
forrás
Blogging tips