2011/05/09

Egy éves a blogom!

"Adott 45 négyzetméter, egy beépítésre váró tetőtér, hétmillió forint, sok dolgos kéz és egy csomó ötlet. Indulhat a kaland! Velünk tartasz?"

Hát így kezdődött. Egy éve, egy lepukkant házikó várta, hogy új életre keltsük, és talán elmondhatom, hogy ez a vállalkozás sikerrel végződött. Na jó, csak végződni fog...majd...egyszer...
Ez alatt az egy év alatt, sok embert megfertőztem a felújítás-szenvedéllyel és azt hiszem, sokan ragadtak festőecsetet/fúrót/kalapácsot a hatásomra. 
De engem valósággal beszippantott a DIY őrület, és mint mély örvény, rántott magával.
El is kezdtem gondolkodni azon, hogy ez a hobbi hasznos is lehet. Kezdhetnék valamit az őrületemmel.
Így lett a gondolatból cselekvés, így lett a Boho Home
Egy márka, ami én vagyok. Rebútor, azaz újrahasznosított, újragondolt, modern környezetbe álmodott holmik, nem csak a magam kedvére.
Bútorok, amelyek terveim szerint, jócskán viselik majd magukon a magyar népművészeti és folklór elemeket és természetesen, az én ízlésvilágomat. 
És lesz majd újratervezés, azaz restyling, meg enteriőr tanácsadás, felújítás, és lesznek majd lakás kiegészítők, szintén amolyan "joievivrés" formációban.
Ez az álmom. És most elkezdem valóra váltani. Megfordítottam a lemezt és feltettem a B-oldalt.


Egyszóval, napokon belül virtuálisan kinyitja kapuit a Boho Home!
Szeressétek!
Ilyesmiket lehet majd kapni a Boho Home-nál


 És hogy miből lett a cserebogár?
Emlékeztek erre?
A szépség a lábunk előtt hever, csak észre kell venni!

A rút kiskacsa

Kaspóból lámpa, azaz egy újabb egyszerű Ikea hack

Vettem az Ikeában kaspókat. Bár virágtartót akartam venni,  ezeket a csipkés gyönyörűségeket már az első perctől másra szántam. Pontosan ilyen csipkés, visszafogott, kissé romantikus-népies stílusú lámpát képzeltem el a konyhánkba. Úgyhogy megfordítottam a kaspót, kifúrtam a tetejét, majd a szintén az Ikeában vásárolt Hema vezetéket szétszedve, és átbújtatva a lyukon készen is voltam a vadi új konyhai lámpánkkal. Mindez kábé 5 percembe telt, lényegesen kevesebbe, mint amennyi időmbe  a felragasztott termékismertető matrica eltávolítása került. Na, az már kemény dió volt :-)
Skurar kaspó az Ikeában

csipkés lámpaernyő nálam


van olyan kaspó, amit rendeltetésszerűen használtam


fotó
Blogging tips