2011/04/20

Dobozokból, bútor

Utálom azt a jelenséget, amikor az étkezőasztalon, meg a konyhapulton halmozódik fel az a sok papír, számla, levél, kulcsok,és a gyerekek apróságai, amiket hazaérve kirámolunk a zsebünkből.
Elképesztő, hogy milyen kupi keletkezik így, nap, mint nap!
Ennek orvoslására akartam egy kis komódod, egy lerakodóasztal szerűséget, ami elnyeli a kacatokat a zsebeinkből.
Ideális helyet is találtam neki, a lépcső alatti területet.
A megvalósítás tekintetében, szokás szerint, körbenéztem a házunk táján.
A megoldást, a majdnem 10 éve meglévő, Ikeás fadobozokban láttam meg.
Szerencsére, volt belőle elég sok.Fogtam őket, lecsiszoltam, majd egymásra ragasztottam az egyes dobozokat. A ragasztások mentén fatapaszoltam a dobozokat, hogy később, a festés után, már ne látszódjon, hogy a bútorom nem egy darabból van.A fiókokra dekorlécet ragasztottam, így adva nekik egy kis formát. Ezután jöhetett a festés és a fogantyúk felfúrása.


Már majdnem készen voltam, de a terveim szerint, az egészet kecses lábakra akartam állítani, és sehol sem kaptam ilyen faragott lábat. Óriási szerencsémre, a Zatikban kiszúrtam ezt a polcot:


Kiállítási darab volt, ráadásul, kifutó termékekből állt össze. Mindössze ezer forintért jutottam hozzá! Meg is volt a hiányzó négy láb. (a maradékot meg majd jól felhasználom másra, hehehe)
Összeállt a fiókos lerakodó asztalka! A biztonság miatt, majd a falhoz rögzítjük, nehogy valamelyik rosszcsont magára rántsa.Dobozbútor. Gondolnád?


A lépcső alatti részen, gyakorlatilag megszűnt a kupleráj. Haladok!


A lépcső alatt is sok kacat elfér

Begipszkartonoztuk a rumlit
ajtót is szereltettünk a rumlira
Blogging tips