2011/03/24

Szék is kell

A bejegyzésre mutató linkek
Olyan vagyok mint Rákosi. Legalábbis a technikám. Ugye ismeritek az ún. "szalámitechnikát" a történelemkönyvből? Hát pontosan ezt csinálom most én is a saját régi bútoraimmal.
Apránként likvidálom őket, és cserélem praktikusabbra, vagy alakítom át őket teljesen más stílusúra (ez utóbbi már nem sz.technika, simán csak DIY ).
A konyha után az étekő, vagyis az étkezősarok következik. Eredetileg úgy gondoltam, hogy a régi lepukkant, kárpitozott, neobarokk stílusú székeimet fogom áthúzni.

Most így néz ki az étkező. A kárpitozott székeket diszkvalifikálom. Egyelőre.
 De a fiúk miatt másképp döntöttem. Én személyesen ismerek  valakit, akinél bézs színű, makulátlan szőnyeg van az étkezőasztal alatt, de nálunk, egy szimpla reggeli után is vasvillával kell takarítani, és nem csak a padlóról, de a székekről is le kell vakarni a koszt, értsd a odaragadt joghurtot, a kárpitba kent lágytojást, a kilöttyintett kakaóról már nem is beszélve.
Ezért, a jó öreg kárpitozott székek egy időre kispadra ülnek, várnak a jobb időkre. Én pedig beszereztem két bonanza széket a két meglévő, népies faragású székem mellé, melyek alapos felújításra szorulnak. De legalább, jól tűrik, ha naponta átmosom őket....

legújabb szerzemény, a bonnanza
Népies effekt: a következő felújítás projekt alanyai
 A bonanza egy nem is olyan régi kor letűnt remeke, régen, majdnem mindenkinek volt ilyen bútora. Szeretem a Bonanzát. Szerintem szép, nem sajnálták az anyagot belőle, és tényleg, tényleg csodát lehet vele művelni.

A sötétszürke szín sikkessé teszi a lerobbant Bonanzát
Jöhet a következő új szék!
Én most épp sprayfestéssel műveltem csodát. Egy technika, ami ami szintén hihetetlen átváltoztatásokra képes! Így, a lepukkant Bonanza szék, egy kis szürke festékkel, egészen sikkes lett.
Főleg, hogy egy apró trükkel személyre is szabtam: hobbiboltban kapható mágnesfestéket kentem a támlájára a festék alá, és így gyakorlatilag naponta adhatok neki más és más arculatot, jópofa hűtőmágnesek segítségével.

Ha a gyerek választ


Sőt, ha elkészül az összes szék, így fogjuk jelezni, hogy melyik kié. A fiúké játé-mágneshűtővel dekorált, az enyém pedig mi mással, mint nőiesen kedves művirágokkal.Apáéra milyen mágnest tegyünk?
Blogging tips