2010/11/23

Az ajtó ha színes - és ha saját

A bejegyzésre mutató linkek
A férjem nem nagyon örült az ötletemnek, de a gyerekszoba ajtaját megkaptam kísérletezésre. Úgy döntöttem, vadulok egy kicsit és a gyerekek leendő fekhelyénél lévő festett falvédővel azonos színű okkersárgát választottam az ajtó színéül. Az ajtóüveget egyszer majd kicseréltetem, és persze ezt a borzasztó ajtókilincset is lecserélem majd, ha megtaláltam a megfelelőt. (így azonban, ez a projektem sem tekinthető befejezettnek...)
Hogyan fessünk ajtót?
Első lépésben, egy hőlégfúvó segítségével leégettem a régi, évek óta felhordott festékrétegeket. Azután átcsiszoltam az ajtót. A régi ajtón talált hibákat,lyukakat faglettel kijavítottam. Újra lecsiszoltam az ajtót. Kapott egy réteg alapozó festéket, majd a megmaradt hibákat újból fatapaszoltam. Csiszolás következett.Azután a sárga festék felvitele, (én Tikkurila Everal festéket használtam, N305 színezéssel) melyet száradás után visszacsiszoltam, és még egy réteget felhordtam.
Hát ennyi.
Ezt a módszert időmilliomosoknak, mazohistáknak és sültbolondoknak ajánlom. Akinek van egy csöpp esze, az nem égeti le a régi festékréteget, ezzel megspórol magának egy csomó szívatós munkát. Mert a faglettelés szívatós. És egy régi öreg ajtónál, a faszerkezet javítása szinte őrjítően végtelen feladatnak tűnik, mert a festés során, mindig kiderül, hogy még mindig nem végeztem tökéletes munkát.
Szóval, akinek egy csöpp esze van, az szimplán lecsiszolja a régi festékréteget és már festi is fel a kívánt színt.
És ennyi.

ui: El is felejtettem mondani, ezt az ajtót egy konténerből kunyeráltam kiBlogging tips